GolfImprovements » Project Catering
Project Catering

Het runnen van de horeca op een golfbaan is een lastige zaak vaak is er sprake van lange openingstijden (zeker tijdens de zomer) en weinig gasten, golf is nu eenmaal een sport waar weinig mensen (max 200/dag) gebruik maken van de grote golfbaan. Toch heeft elke golfbaan een clubhuis waar voor of na een rondje golf iets gedronken en of gegeten kan worden. De bezoekers van de horeca hebben meestal pittige eisen aan de geleverde producten en diensten, de kwaliteit moet goed zijn en de ingredienten vers, het assortiment uitgebreid en dit alles tegen een relatief lage prijs. Daarnaast is de omzet en het resultaat volledig afhankelijk van de bezetting in de baan, een paar weken slecht weer tijdens een seizoen kan grote impact hebben op de cijfers.

Toch zien veel clubs de horeca ook als een mogelijkheid om andere exploitatie problemen te compenseren, zoals het commercieel inzetten van de vaak mooie faciliteiten voor andere activiteiten. Zoals bijvoorbeeld het verhuren voor feesten en partijen, bedrijfsdagen, trainingen van bedrijven, locatie voor andere organisaties/verenigingen zoals de Lions, Rotary of een bridgeclub. Tegelijkertijd mogen dit soort activiteiten de core-business van de horeca, namelijk er zijn voor de spelers van de baan (leden en greenfeers) niet hinderen. Dit vergt een zorgvuldige planning, juiste afspraken en regelmatig overleg tussen de club en de pachter.

Golfimprovements heeft de horeca ervaring in huis en al bij veel clubs in de keuken gekeken om u een goed doortimmerd advies op dit gebied te kunnen geven.